Blodappelsinsorbet
Sorbet bliver lækker og cremet, når den fryses i ismaskine. Den er allerbedst, når den serveres direkte fra ismaskinen. Ellers skal den tempereres i køleskabet.
Ingredienser
2 | dl | Vand |
2 | dl | Sukker |
1,5 | kg | Blodappelsiner, saften herfra ca. 0,75 l. |
1 | bæger | Past. Æggehvide ( svarer til 2 hvider ) |
1 | knivspids | Vanille, pulver |
1 | drys | Fint salt, bare et lille nip fremhæver smagen |

Vand og sukker koges op i en kasserolle og køles derefter ned.
Pres saften af blodappelsinerne og bland med sukkerlage, vanillepulver, salt og past. æggehvider.
Frys det i 2 omgange på en ismaskine, da det udvider sig til mere end det dobbelte.
Hvis du ikke har ismaskine, skal du udelade æggehviderne og fryse massen i en flad beholder, som røres rundt, hver halve time. Når blandingen er som grødis, piskes hviderne stive og røres ind i ismassen.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 343 kJ |
Kalorier | 82 kcal |
Fedt | < 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 19 g |
- heraf sukker | 10 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | < 1 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (244 g)