Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Bløde luftige burgerboller

Dette er de bedste burgerboller jeg nogensinde bagt. Intet mindre!

Indtastet 3. maj 2015 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde byguldhammer.dk som har snuppet den fra Claus Meyer

 

Jeg har ændret en smule i den oprindelige opskrift, bl.a. for at tilføre en smule kostfibre. Hvis du søger burgerboller med et rigtig godt fiberindhold, se min opskrift, som bare hedder 'burgerboller'. De er også rigtig gode, men det grove mel gør dem naturligvis mindre luftige. 

Tag smøret ud af køleskabet så det kan temperere. 

Gæren røres ud i det lunkne vand. Rør halvdelen af melet ud i vandet, og tilsæt derefter sukker og salt.

Tilsæt Fiberhusk og så skal der gang i røremaskinen, for dejen skal æltes rigtig grundigt! Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Måske skal der bruges lidt mere, måske lidt mindre. Dejen skal være klistret og smidig. 

Efter 10 min. æltning tilsættes smørret og dejen æltes videre i yderligere 5 min., indtil smøret er optaget helt i dejen.

Dejen stilles til hævning en times tid et lunt sted, med en fugtigt viskestykke over.

Efter første hævning slås dejen ned og formes til 10 boller. Bollerne hæver en del og bliver ret store. Hvis ikke man vil have dem til at hæve sammen, kan der være 5 pr. bageplade. 

Når bollerne er formet dyppes de i sesamfrøene og stilles på en beklædt bageplade. Nu skal de igen hæve, tildækket med et viskestykke, et lunt sted. I første omgang skal de hæve i 20 min.

Efter de 20 min. stilles en bradepande oven på viskestykket (med bollerne under). Bradepanden presses let ned. Placer gerne lidt vægt oven på, eks. en dåse flåede tomater. Her skal bollerne stå i endnu 1 time, før de skal i ovnen.

Bollerne bages i en almindelig ovn på 225 °C i ca. 12 minutter.

 

Bollerne kan fint fryses og er fortsat skønne bløde bagefter.

  225 °C   12 minutter

  225 °C   12 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk