Bløde luftige burgerboller
Dette er de bedste burgerboller jeg nogensinde bagt. Intet mindre!
Opskriften giver 10 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Jeg har ændret en smule i den oprindelige opskrift, bl.a. for at tilføre en smule kostfibre. Hvis du søger burgerboller med et rigtig godt fiberindhold, se min opskrift, som bare hedder 'burgerboller'. De er også rigtig gode, men det grove mel gør dem naturligvis mindre luftige.
Tag smøret ud af køleskabet så det kan temperere.
Gæren røres ud i det lunkne vand. Rør halvdelen af melet ud i vandet, og tilsæt derefter sukker og salt.
Tilsæt Fiberhusk og så skal der gang i røremaskinen, for dejen skal æltes rigtig grundigt! Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Måske skal der bruges lidt mere, måske lidt mindre. Dejen skal være klistret og smidig.
Efter 10 min. æltning tilsættes smørret og dejen æltes videre i yderligere 5 min., indtil smøret er optaget helt i dejen.
Dejen stilles til hævning en times tid et lunt sted, med en fugtigt viskestykke over.
Efter første hævning slås dejen ned og formes til 10 boller. Bollerne hæver en del og bliver ret store. Hvis ikke man vil have dem til at hæve sammen, kan der være 5 pr. bageplade.
Når bollerne er formet dyppes de i sesamfrøene og stilles på en beklædt bageplade. Nu skal de igen hæve, tildækket med et viskestykke, et lunt sted. I første omgang skal de hæve i 20 min.
Efter de 20 min. stilles en bradepande oven på viskestykket (med bollerne under). Bradepanden presses let ned. Placer gerne lidt vægt oven på, eks. en dåse flåede tomater. Her skal bollerne stå i endnu 1 time, før de skal i ovnen.
Bollerne bages i en almindelig ovn på 225 °C i ca. 12 minutter.
Bollerne kan fint fryses og er fortsat skønne bløde bagefter.