Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Boller i pose

Meget nemt og uden griseri, kan man lave lækre luftige boller, med dejen æltet og langtidshævet i en pose. Start om aftenen og bag næste morgen....

Indtastet 31. december 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Brug en stor frysepose på 11 liter. Fordel 1-2 spsk olivenolie godt i posen.

Kog en havregrød af 1 dl. fine havregryn og 2 dl vand. Jeg hælder det i en dyb tallerken og giver det 2 min. i microovnen ved fuld effekt. Rør 1 dl vand i, til at afkøle grøden og hæld den over i posen og tilsæt 1 dl. vand mere til posen. 

Hæld 1 dl vand i den stadig varme tallerken og rør gæren ud i denne (tjek at den ikke er for varm). Den hældes over i posen med havregrødsblandingen, tjek også at den ikke er for varm.

Hæld honning i posen og derefter fuldkornsspeltmel, sigtemel og salt. Ælt det godt sammen. Hæld 5 dl hvedemel i og ælt igen godt sammen.

Stil i køleskabet til næste morgen.

Tag posen med den kolde dej ud af køleskabet. Hæld dejen ind midt i posen og klip bunden op, derefter siden. Klem boller af med en fast spartel/dejskraber smurt med olie og læg dem på bagepapir. 

Hæver 30 min, imens ovnen varmes op til 250 grader. Pensles forsigtigt med vand. Bages midt i ovnen i ca. 15-18 min. Smid evt. 1 dl. vand ind i bunden af ovnen efter 5 min. for at skabe dampeffekt, hvilket giver en sprødere skorpe.

  250 °C   15 minutter

  250 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk