Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Boller med hørfro, solsikkekerner, birkes

Boller med hørfro, solsikkekerner, birkes

Indtastet 18. februar 2017 af: friis

Du følger nu friis


Du vil nu modtage en email hver gang friis indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Rør salt og gær ud i vandet. Bland havregryn, hørfrø og rugmel i. Til sidste hældes alt melet i. Ælt i røremaskine i ca. 30 min - til det kan bestå en glutentest. Dejen vil være meget blød.

Hæv i køleskabet i 24 timer. 

Drys bord med mel og hæld et lag solsikkekernerud i en diameter på 20-30cm. Hæld dejen ud på solsikkekernerne. Dejen vil være meget blød. Hæld birkes over. Hæld lidt mel over for bedre at kunne røre dejen. Brug en kniv til at skære dejen ud i 12 stykker. Læg på bageplade med bagepapir.

Bag ca. 10 min. i en ovn på 240 grader. 

Holder sig ca. 6 dage. 

Kan fryses med gode resultater. 

  240 °C   10 minutter

  240 °C   10 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk