Boller med hørfro, solsikkekerner, birkes
Boller med hørfro, solsikkekerner, birkes
Opskriften giver 12 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Rør salt og gær ud i vandet. Bland havregryn, hørfrø og rugmel i. Til sidste hældes alt melet i. Ælt i røremaskine i ca. 30 min - til det kan bestå en glutentest. Dejen vil være meget blød.
Hæv i køleskabet i 24 timer.
Drys bord med mel og hæld et lag solsikkekernerud i en diameter på 20-30cm. Hæld dejen ud på solsikkekernerne. Dejen vil være meget blød. Hæld birkes over. Hæld lidt mel over for bedre at kunne røre dejen. Brug en kniv til at skære dejen ud i 12 stykker. Læg på bageplade med bagepapir.
Bag ca. 10 min. i en ovn på 240 grader.
Holder sig ca. 6 dage.
Kan fryses med gode resultater.