Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Boller med tranebær og havre

Lækre, luftige med havre. Velegnet til morgenbordet.

Indtastet 31. december 2011 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Egen opskrift

Lav først en havregrød af 2,5 dl vand og 1 dl havregryn. Sørg for at grøden er under 36 grader inden den tilsættes til dejen.

Gæren opløses i 5,5 dl vand (ca. 36 grader). Durummel og sigtemel tilsættes. Tilsæt havregrøden.

Tilsæt salt og honning og rør dejen grundigt mens hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Undervejs tilsættes også tranebærrene.

Dejen skal være fast, men stadig ret klistret.

Dejen hæves nu ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og form 16 runde boller der lægges på en bageplade.

Tænd ovnen på 220 grader.

Lad hæve i ca. 1/2 time til bollerne rører hinanden.

Bag bollerne i 15-20 minutter i midten af ovnen.

Bollerne kan med fordel fryses ned og genopvarmes i ovn - det gør dem sprøde.

  220 °C   18 minutter

  220 °C   18 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk