Boller med tranebær og havre
Lækre, luftige med havre. Velegnet til morgenbordet.
Opskriften giver 16 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Lav først en havregrød af 2,5 dl vand og 1 dl havregryn. Sørg for at grøden er under 36 grader inden den tilsættes til dejen.
Gæren opløses i 5,5 dl vand (ca. 36 grader). Durummel og sigtemel tilsættes. Tilsæt havregrøden.
Tilsæt salt og honning og rør dejen grundigt mens hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Undervejs tilsættes også tranebærrene.
Dejen skal være fast, men stadig ret klistret.
Dejen hæves nu ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og form 16 runde boller der lægges på en bageplade.
Tænd ovnen på 220 grader.
Lad hæve i ca. 1/2 time til bollerne rører hinanden.
Bag bollerne i 15-20 minutter i midten af ovnen.
Bollerne kan med fordel fryses ned og genopvarmes i ovn - det gør dem sprøde.