Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Brunkager

Sprøde og lækre, med små tern af hjemmesyltet appelsin (den kan også købes), mandler og pistacienødder.

Indtastet 16. december 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Smelt smør, sirup og brun farin sammen ved svag-jævn varme, til det er ca 70 grader. Det må ikke koge!

Imens det afkøler, blandes mel, krydderier, syltet appelsinskal i små tern og nødder i en skål.

Potasken røres ud i vandet og røres derefter i den lune smørblanding. Som bagefter røres i melblandingen. Rør til det er godt fordelt og saml hurtigt dejen.

Pres dejen i en form på ca. 9 x 18 cm, der er foret med bagepapir. Sættes på køl til dagen efter eller til du har tid til at bage dem. Dejen kan holde sig i nogle uger, så man kan bage en lille smule ad gangen og få friskbagte brunkager mange gange.

Inden bagning deles brunkagedejen i tre og skæres tyndt ud, ca. 1-2 mm.

Lægges på bagepapir på en bageplade, med lidt afstand imellem.

Bages ved 180 grader ca. 5-6 min. eller mere. Alt afhængig af ovn og tykkelse på kagerne.

Køles helt af, inden de kommes i en dåse.

  180 °C   5 minutter

  180 °C   5 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk