Brunkager
Sprøde og lækre, med små tern af hjemmesyltet appelsin (den kan også købes), mandler og pistacienødder.
Ingredienser
125 | g | Smør, saltet |
150 | g | Sukker, brun farin |
65 | g | Sirup |
1,5 | tsk | Kanel |
1 | tsk | Ingefær, stødt |
0,5 | tsk | Nellike stødt |
0,5 | tsk | Allehånde stødt |
30 | g | Syltet appelsinskal |
20 | g | Pistacienødder |
60 | g | Mandler |
250 | g | Hvedemel |
1 | tsk | Potaske |
2 | tsk | Vand |

Smelt smør, sirup og brun farin sammen ved svag-jævn varme, til det er ca 70 grader. Det må ikke koge!
Imens det afkøler, blandes mel, krydderier, syltet appelsinskal i små tern og nødder i en skål.
Potasken røres ud i vandet og røres derefter i den lune smørblanding. Som bagefter røres i melblandingen. Rør til det er godt fordelt og saml hurtigt dejen.
Pres dejen i en form på ca. 9 x 18 cm, der er foret med bagepapir. Sættes på køl til dagen efter eller til du har tid til at bage dem. Dejen kan holde sig i nogle uger, så man kan bage en lille smule ad gangen og få friskbagte brunkager mange gange.
Inden bagning deles brunkagedejen i tre og skæres tyndt ud, ca. 1-2 mm.
Lægges på bagepapir på en bageplade, med lidt afstand imellem.
Bages ved 180 grader ca. 5-6 min. eller mere. Alt afhængig af ovn og tykkelse på kagerne.
Køles helt af, inden de kommes i en dåse.
180 °C 5 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 2080 kJ |
Kalorier | 498 kcal |
Fedt | 23 g |
- mættede | 11 g |
- enkeltumættede | 8 g |
- flerumættede | 2 g |
Kulhydrater | 66 g |
- heraf sukker | 24 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (6,368 g)