Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Burgerboller

Dejlige bløde fuldkornsburgerboller

Indtastet 19. oktober 2014 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


1. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt mel, klid, sukker og salt. Hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen i 10 minutter til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Tilsæt evt. det resterende mel og ælt dejen igen. 

2. Tilsæt olien og ælt dejen yderligere 5 minutter.

3. Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time.

4. Form dejen til 8 lige store boller.

5. Hver bolle trykkes flad i en tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade.

6. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter.

7. Efter 20 minutter lægges en bageplade eller et spækkebrædt ovenpå klædet og den trykkes let ned. Placer lidt vægt oven på, eks. en dåse flåede tomater. Lad bollerne hæve endnu 1 time under pladen.

8. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter. 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk