Burgerboller

Dejlige bløde fuldkornsburgerboller

Indtastet af:

Opskriften giver 8 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

1. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt mel, klid, sukker og salt. Hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen i 10 minutter til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Tilsæt evt. det resterende mel og ælt dejen igen. 

2. Tilsæt olien og ælt dejen yderligere 5 minutter.

3. Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time.

4. Form dejen til 8 lige store boller.

5. Hver bolle trykkes flad i en tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade.

6. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter.

7. Efter 20 minutter lægges en bageplade eller et spækkebrædt ovenpå klædet og den trykkes let ned. Placer lidt vægt oven på, eks. en dåse flåede tomater. Lad bollerne hæve endnu 1 time under pladen.

8. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter. 

  200°   10-14 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk