Burgerboller
Dejlige bløde fuldkornsburgerboller
Opskriften giver 8 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
1. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt mel, klid, sukker og salt. Hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen i 10 minutter til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Tilsæt evt. det resterende mel og ælt dejen igen.
2. Tilsæt olien og ælt dejen yderligere 5 minutter.
3. Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time.
4. Form dejen til 8 lige store boller.
5. Hver bolle trykkes flad i en tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade.
6. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter.
7. Efter 20 minutter lægges en bageplade eller et spækkebrædt ovenpå klædet og den trykkes let ned. Placer lidt vægt oven på, eks. en dåse flåede tomater. Lad bollerne hæve endnu 1 time under pladen.
8. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter.