Chiabudding med kanelskum

Sund og nem budding, der blot skal køres på en kraftfuld blender i stil med Wilfa Raw Fuel.

Indtastet af:

Opskriften giver 2 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at pulverisere chiafrø og tørret banan.

Skil den fede del af kokosmælken fra, ca. halvdelen af den bruges til kanelskummet.

Hæld den resterende del af kokosmælken i blenderen, sammen med kakao, et nip salt og vanillepulver.

Blend til en homogenmasse.

Hæld buddingen op i et glas og sæt på køl nogle timer eller til dagen efter.

Opbevar kokosfløden ( den stive del af kokosmælken ) på køl, til lige før servering.

Pisk kokosfløden til skum med kanel.

Pynt buddingen med kanelskummet og tilføj gerne lidt nødder og bær.

 

Der er masser af variationsmuligheder; kokosmælken kan erstattes med 2 dl alm. mælk eller nøddemælk, samt 1 dl. fløde e.lign. til kanelskummet. Kanel kan selvfølgelig udelades. En tsk. frysetørret kaffe kan blendes med buddingen, det fremmer kakaosmagen. En stærk kaffe kan også bruges, hvis du udelader samme mængde mælk.

De tørrede bananer kan erstattes af 1 spsk. honning, kokossukker, alm. sukker eller sødemiddel.

Hvis du ikke har en blender, kan ingredienserne til buddingen blot blandes sammen, det vil give en grovere tekstur a'la chiagrød.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk