Choko-Cheese Cake
Ernæringsforbedret Cheesecake Kan pyntes med hvad man føler for, jeg har i denne valgt jordbær og drysset med knuste mandler og pistacienødder
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Bunden:
150g mandelmel
12 dadler
et lille drys salt
Fremgangsmåde for bunden:
Hvis du bruger de tørre dadler, så start med at hælde kogende vand over dem.
Lad det stå i 5 minutter.
Blend nu dadler og salt sammen.
Bland dette med mandelmel.
Ælt det sammen med hænderne og kom det i en springform (20cm) beklædt med bagepapir.
Sørg for at bunden er jævn.
Sæt på køl, mens du laver resten.
Chokoladeostecreme:
5 blade husblas
1 vaniljestang
50 g Perfect Florsød
200 g flødeost naturel (light fra Lidl)
150 g Skyr
100 g Mørk Chokolade
1 + 2 dl Cremefine til piskning
Fremgangsmåde for Chokoladeostecreme:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud.
Rør vaniljekorn, Perfect Florsød og flødeosten sammen til en glat masse.
Tilsæt Skyr og rør godt.
Smelt over vandbad chokoladen sammen med 1 dl cremefine, rør det sammen.
Når chokolade”fløden” er jævn og ensartet tilsættes den udblødte, afdryppede husblas direkte heri og røres ud i den varme chokolade”fløde”.
Pisk de 2 dl Cremefine til luftigt flødeskum og vend ad to omgange chokoladefløden i flødeskummet.
Vend chokoladeskummet i ostemassen ad to omgange til en helt jævn chokoladeostecreme, som fordeles ovenpå bunden.
Bank kagen mod bordet et par gange for at undgå luftbobler i kagen.
Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt.