Chokolademynteis
Mild, frisk og lækker is med chokolade, der smelter på tungen.
Ingredienser
Myntesirup: | ||
10 | stilke | Chokolademynte, bladene |
125 | g | Sukker |
1 | dl | Vand |
1,5 | dl | Minimælk, laktosefri for low FODMAP |
1,5 | dl | Piskefløde, laktosefri for low FODMAP |
75 | g | Mørk chokolade |
20 | g | Cacaosmør |

Pluk bladene af mynten og kog op med vand og sukker. Lad det simre i ca. 15 min til det begynder at have sirupskonsistens. Sigt bladene fra og køl siruppen helt af, den kan med fordel laves i god tid.
Bland den kolde sirup med fløde og mælk og kør den på ismaskine.
Smelt chokoladen med cacaosmør og fordel i små muffinforme af silikone eller lign. Frys chokoladen.
Når isen er ved at være færdig, vendes chokoladen ud og hakkes. Rør den straks i isen og fordel derefter isen i formene og sæt på frys indtil servering. Hvis isen står i længere tid skal den gerne tempereres 15 min.
Note: Almindelig hakket chokolade har en tendens til at føles grynet i munden, når det fryses. Derfor smeltes chokoladen, for at ødelægge krystalliseringen, da det giver en lækker chokolade,der smelter i munden og smagen frigives. Cacaosmøret fremmer smeltningen og øger derved smagen, men den kan evt. udelades. Den hakkede "frosne" chokolade, der anvendes i isen, smelter ved stuetemperatur og skal derfor holdes frossen til den er blandet i isen.