Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Citronfromage

Luftig, cremet, med liflig citronsmag.

Indtastet 29. december 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
8 blade
6 stk
6 stk
200 g
2 stk
5 dl
Til pynt
2,5 dl

Lad gerne æggene temperere til stuetemperatur, inden du går i gang. Det vil gøre det lettere, da husblassen ikke sætter sig så hurtigt.

Husblas lægges i blød i vand i mindst 5 min. 

 
Citron rives fint, hvis man vil bruge skallen (i fromage bruger jeg kun saften, for at den er så jævn og cremet som muligt). Pres citronerne, du skal bruge 1,5 - 2 dl citronsaft. Nogle citroner giver mere, andre mindre, så antallet af citroner er kun vejledende.
 
Sæt et vandbad over og smelt husblassen med det vand der hænger ved. Den kan også smeltes i microovn på ca. 30 sek.
 
Imens gøres 3 skåle klar: gerne en metalskål til æggehviden, en stor skål til æggeblommer og sukker, samt en til fløde.
 
Æggehviderne piskes først stive -tjek om skålen kan vendes på hovedet, hvis ja kan de sættes lidt til side.
 
Æggeblommerne piskes lyse med sukkeret. 
Når husblassen er smeltet tages den af varmen og citronsaften tilsættes for at køle den lidt ned. Den piskes i en tynd stråle ned i æggeblommemassen.
 
Fløden piskes stiv og vendes derefter forsigtigt ind i æggeblommemassen.
 
Tjek at hviderne stadig er helt stive, ved forsigtigt at se, om du kan vende skålen på hovedet. Hvis de er faldet sammen skal piskerisene vaskes og tørres grundigt, før du kan piske dem igen. 
 
Hviderne vendes forsigtigt i æggeblommemasen. Fromagen hældes op i serveringsskålen og stilles i køleskabet nogle timer, så den kan nå at stivne inden serveringen. Er man i tidsnød kan man lave portionsanretninger i nogle fine glas, de køler hurtigere af og sætter sig derfor hurtigere.
 
Kort før serveringen piskes det sidste fløde, sprøjt gerne små toppe på fromagen med en stjernetyl. Server det sidste fløde ved siden af i en skål.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk