Citronfromage
Luftig, cremet, med liflig citronsmag.
Opskriften giver 8 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Lad gerne æggene temperere til stuetemperatur, inden du går i gang. Det vil gøre det lettere, da husblassen ikke sætter sig så hurtigt.
Husblas lægges i blød i vand i mindst 5 min.
Citron rives fint, hvis man vil bruge skallen (i fromage bruger jeg kun saften, for at den er så jævn og cremet som muligt). Pres citronerne, du skal bruge 1,5 - 2 dl citronsaft. Nogle citroner giver mere, andre mindre, så antallet af citroner er kun vejledende.
Sæt et vandbad over og smelt husblassen med det vand der hænger ved. Den kan også smeltes i microovn på ca. 30 sek.
Imens gøres 3 skåle klar: gerne en metalskål til æggehviden, en stor skål til æggeblommer og sukker, samt en til fløde.
Æggehviderne piskes først stive -tjek om skålen kan vendes på hovedet, hvis ja kan de sættes lidt til side.
Æggeblommerne piskes lyse med sukkeret.
Når husblassen er smeltet tages den af varmen og citronsaften tilsættes for at køle den lidt ned. Den piskes i en tynd stråle ned i æggeblommemassen.
Fløden piskes stiv og vendes derefter forsigtigt ind i æggeblommemassen.
Tjek at hviderne stadig er helt stive, ved forsigtigt at se, om du kan vende skålen på hovedet. Hvis de er faldet sammen skal piskerisene vaskes og tørres grundigt, før du kan piske dem igen.
Hviderne vendes forsigtigt i æggeblommemasen. Fromagen hældes op i serveringsskålen og stilles i køleskabet nogle timer, så den kan nå at stivne inden serveringen. Er man i tidsnød kan man lave portionsanretninger i nogle fine glas, de køler hurtigere af og sætter sig derfor hurtigere.
Kort før serveringen piskes det sidste fløde, sprøjt gerne små toppe på fromagen med en stjernetyl. Server det sidste fløde ved siden af i en skål.