Citronmåne - med masser af citronsmag
Glem alt om den kedelige købte citronmåne - denne her er med masser af ægte citronsmag.
Opskriften giver 1 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Det bløde smør røres let og luftigt med sukker. Det tager min. et par minutter. Tænk på noget rart imens.
Tilsæt et æg ad gangen og rør grundigt mellem hvert æg. Det er nemmest, hvis æggene har stuetemperatur.
Tilsæt resten af ingredienserne (ikke flormelis - den er til glasuren). Gem evt. lidt af den revne citronskal til pynt til glasuren.
Rør forsigtigt til det lige netop er blandet ind i dejen og er uden klumper - men stop herefter med at røre i dejen, så den ikke bliver for sej. Det skal være en løs kage - ikke et italiensk brød!
Hæld dejen i en smurt eller bagepapir-beklædt springform ca. 18-20 cm i diameter.
Bag kagen 50 min. ved 175 grader (150 grader varmluft) nederst i ovnen. Tjek herefter om kagen er færdigbagt (strikkepind el. stegespyd i kagen, hvis der hænger våd dej på, så skal den have lidt længere). Giv den 10-15 min. mere, hvis den ikke er helt klar.
Pynt med glasur - rør flormelisen med vand eller æggehvide. Tilsæt gerne citronsaft til glasuren - men pas på, det ikke bliver for surt. Tilsæt gerne et par dråber gul frugtfarve - og pynt evt. til sidst med lidt af den revne citronskal.