Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Drømme Lagkage

Sundere lagkage

Indtastet 6. marts 2017 af: Dorthe

Du følger nu Dorthe


Du vil nu modtage en email hver gang Dorthe indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


2 Lagkage bunde:

50 g Becel, Let (eller anden minarine)

100 g dadler, finthakkede

2 dl vand

150 g sigtet speltmel

1 tsk. vaniljepulver, usødet

1 lille tsk. bagepulver

plantemargarine til at smøre springform

Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt dadler og vand. Varm igennem i et par minutter, til dadlerne er opløst, tag gryden af varmen, og lad blandingen afkøle i en skål.

Tilsæt mel, vaniljepulver og bagepulver, og rør godt rundt.

Smør bunden af to springforme med margarine, og fyld hver springform med halvdelen af dejen. Bag bundene i ca. 20 min. ved 200°. Lad dem afkøle helt, før de fjernes fra springformen.

Lagkage Creme:

2 dl. minimælk

1 spsk. Maizena

2 æggeblommer

Perfect Fit

2 tsk. vaniljepulver

Bland maizena, perfect fit og vaniljepulver godt

Tilføj det til den kolde mælk i en gryde og rør det godt ud, lad cremen koge under omrøring indtil passende konsistens.

Lad køle helt af før brug

Samling:

Lagkage bund , kage creme og skivede jordbær og lagkagebund

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk