Efterårsboller
Med æbler og nødder
Ingredienser
1. Dag | ||
2 | dl | Vand |
1 | g | Gær evt. |
2 | spsk | Surdej |
100 | g | Rugmel |
100 | g | Durummel, fuldkorns |
2. Dag | ||
200 | g | Speltmel, fuldkorns |
1 | spsk | Fiberhusk |
3 | dl | Vand |
2 | tsk | Honning |
1,5 | tsk | Salt |
400 | g | Hvedemel |
1 | dl | Æblemost, uspec. |
2 | stk | Æbler, revet groft |
60 | g | Valnødder |

1. Dag:
Rør alle ingredienserne under 1. dag, sammen i en skål og lad den stå tildækket med et viskestykke til dagen efter.
2. Dag:
Hæld fordejen i en røremaskine, tilsæt fiberhusk, æblemost, vand, honning, salt og de to slags mel. Ælt det 15-20 min.
Riv imens æblerne groft og bræk valnødderne til mindre stykker. Tilsæt i dejen og ælt til det er jævnt fordelt. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Dejen er meget våd og klistret, den skal minde om blød tyggegummi i konsistens. Den hæver derfor bedst i form, så den har støtte til at hæve op.
Kom dejen op i minirugbrødsforme eller lign. med 2 skeer, glat overfladen med en våd dejskraber og lad den hæve 1-2 timer.
Pensel med kaffe, vand eller æg og bag ved 220 grader i 15-20 min.
Hvis du bager med varmluft, så skru ned til 200 grader, når bollerne er sat i ovnen.
220 °C 15 minutter