Fiberboller
Luftige fiberboller bagt udelukkende med fiber, så her kan alle melallergikere være med. Dejen er ultra let, både at lave, kaloriemæssigt og vægtmæssigt.
Ingredienser
1 | dl | Fiberhusk |
1 | dl | Pofiber (Kartoffelfiber) |
2 | tsk | Bagepulver |
1 | tsk | Havsalt |
1 | tsk | Kardemomme |
2 | spsk | Æblecidereddike |
4 | stk | Æg |
250 | ml | Kogende vand |

Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt æblecidereddike.
Pisk æggene let sammen og tilsæt dem.
Hæld kogende vand i og rør dejen sammen.
Lad dejen hvile 5 min.
Form 8 boller og sæt dem på bagepapir.
Bag dem ved 175 grader varmluft i ca 35 min eller alm. ca. 50 min.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
175 °C 35 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 375 kJ |
Kalorier | 90 kcal |
Fedt | 4 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 2 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 13 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 boller (63 g)