Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Flutes

Med italiensk inspiration

Indtastet 27. maj 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Gæren røres ud i vandet, derefter tilsættes melet og tilsidst saltet. Ælt dejen i en røremaskine til dejen har samlet sig helt (15-20 min. )

Fordel 1 spsk olivenolie i en 11 liters frysepose og hæld dejen heri. Alternativt kan du bruge 3 fryseposer af 4 liter og fordele 1/3 af dejen i hver pose. Dejen hæver i køleskab 10-24 timer. 

Ovnen opvarmes til 250 grader. Jeg varmer 2 bradepander i ovnens størrelse op og bager flutene lukket inde imellem dem (den øverste bradepande vender omvendt). Jeg stiller også 2 ramekinskåle med kogende vand ind i bradepanden. Det giver en bedre hævning, men de kan også bages på alm. plade med ok resultat. Måske er du så heldig at have en ovn med dampfunktion, også bruger du bare den.

Dejen hældes i en smurt fluteform, eller på smurt bagepapir. Hvis dejen gerne vil løbe ud over siderne på formen, kan den nemt strammes op, ved at tage fat i siderne af dejen med 2 olierede dejskrabere og klemme dejen sammen på midten.

Lukket inde mellem 2 bradepander bages flutene i 25 min. Så bliver de som flutene på billedet. Skal de bruges med det samme, kan de bage yderligere 5 min. eller til de er gyldne og sprøde. Skal de først bruges senere, så vent med at bage dem helt færdige til lige før serveringen.

Flutene køles helt af i fluteformen og tages derefter forsigtigt ud. De vil gerne hænge fast i bunden med de mange huller, her hjælper det at løsne dem med en kniv.
  250 °C   25 minutter

  250 °C   25 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk