Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Fødselsdagsboller

Indtastet 17. december 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
0,5 ltr
50 g
2 stk
2 tsk
2 tsk
800 g
100 g
Mælken lunes, så den er lillefingervarm og gæren røres ud heri. Tilsæt æg, sukker og salt. Melet tilsættes lidt af gangen, jeg bruger en røremaskine. Til sidst tilsættes blødt smør. Dejen bliver meget klistret igen, men efter noget tid når smørret er æltet godt ind i dejen, bliver den samlet fin igen.

Hæver 30-45 min.

Formes til 24 boller. Med lidt olie på hænderne går det som en leg.

Efterhæver 30-45 min. Pensles med æggestrygelse (sammenpisket æg med lidt vand).

Bages midt i ovnen 15-18 min. ved 200 grader.

Fif; bollerne bliver også lækre, når er par dl. af hvedemelet erstattes af fuldkornsdurummel. Det giver bollerne lidt glød og flere nuancer i smagen. En knivspids kardemomme giver også en god smag.
  200 °C   15 minutter

  200 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk