Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Fritata med pølser og rosmarin

Lækker italiensk fyldig æggekage

Indtastet 14. oktober 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Løget hakkes, pølserne skæres i skiver og kartoflerne skæres i tern. Nålene pilles af rosmarinkvisten og de deles i mindre stykker.

 
Ovnen tændes på 210 grader.
 
En pande sættes på jævn varme, smør smeltes og løget svitses heri. Dernæst tilsættes pølserne og efter et par minutter kartoffelternene. Det hele svitses til det har taget lidt farve. Tilsæt halvdelen af rosmarinen.
 
Imens det svitser, slås 8 æg ud i en skål. Kartoffelmelet røres ud i fløden og når det er jævnt hældes det over æggene, drys med salt og peber. Lad det stå til pølseblandingen har fået farve, det piskes først let sammen lige inden det skal hældes over pandefyldet. Hemmeligheden ved en luftig æggekage er at piske æggene så lidt som mulig, så brug piskeriset til at punktere blommerne og rør så let, til det er nogenlunde ensartet.
 
Der skrues ned til svag varme når æggene er tilsat og der lægges låg på. Når massen er let stivnet, men overfladen stadig er våd lægges hele skiver af tomater ovenpå. Resten af rosmarinen fordeles over og drysses med revet parmesanost. Panden sættes i en varm ovn uden låg i ca. 8 min., men hold øje. Den er færdig når overfladen buler op og den har lidt farve.
 
Serveres med godt rugbrød og salat til.
 
Info low fodmap: kyllingepølser med citron fra Løgismose er low fodmap (tjek dog altid ingredienslisten for evt. ændringer)
  210 °C   8 minutter

  210 °C   8 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk