Gateau Marcel
Lækker chokoladekage, der trods det fornemme navn, er ganske let at lave. Bund og mousse består af det samme, delt i en bagt og ubagt del. Fortryllende...
Opskriften giver:
Ingredienser
150 | g | Mørk chokolade |
150 | g | Smør, usaltet |
150 | g | Kokossukker / alm. sukker / Sukrin |
7 | stk | Æggeblomme, pasteuriseret |
5 | stk | Æggehvide |

Tænd ovnen på 175 g.
Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme eller zap det i flere omgange af 15 sek. i microovn, lad det køle lidt af.
Imens piskes æggehviderne stive og 50 g af sukkeret drysses i lidt ad gangen og piskes til du har en sej marengs.
Æggeblommerne piskes lyse og luftige med 100 g. af sukkeret.
Chokolademassen vendes lidt ad gangen i æggeblommerne. Derefter vendes æggehviderne i.
Smør en lille springform og hæld halvdelen af dejen i.
Bag midt i ovnen 20-25 min. Den skal være ubagt i midten, da det er meningen den skal falde sammen og derved danne en fordybning til den resterende del af dejen/moussen.
Når bunden er kølet helt af i formen, hældes den resterende dej/mousse i og kagen sættes i køleskabet til den er helt kold og gerne til dagen efter.
Pynt gerne med chokoladespåner inden servering.
175 °C 20 minutter
175 °C 20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1874 kJ |
Kalorier | 449 kcal |
Fedt | 31 g |
- mættede | 16 g |
- enkeltumættede | 7 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 38 g |
- heraf sukker | 36 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 6 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Stykker (82 g)
kJ 1539
18 %
kcal 368
18 %
Fedt 25 g
36 %