Gateau Marcel
Lækker chokoladekage, der trods det fornemme navn, er ganske let at lave. Bund og mousse består af det samme, delt i en bagt og ubagt del. Fortryllende...
Opskriften giver 8 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 g.
Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme eller zap det i flere omgange af 15 sek. i microovn, lad det køle lidt af.
Imens piskes æggehviderne stive og 50 g af sukkeret drysses i lidt ad gangen og piskes til du har en sej marengs.
Æggeblommerne piskes lyse og luftige med 100 g. af sukkeret.
Chokolademassen vendes lidt ad gangen i æggeblommerne. Derefter vendes æggehviderne i.
Smør en lille springform og hæld halvdelen af dejen i.
Bag midt i ovnen 20-25 min. Den skal være ubagt i midten, da det er meningen den skal falde sammen og derved danne en fordybning til den resterende del af dejen/moussen.
Når bunden er kølet helt af i formen, hældes den resterende dej/mousse i og kagen sættes i køleskabet til den er helt kold og gerne til dagen efter.
Pynt gerne med chokoladespåner inden servering.