Gløggekstrakt
Opskriften giver 1,25 liter
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Flæk vanillestangen, tag kornene ud, ælt dem med en spsk af rørsukkeret. Kom både korn og stang i en stor gryde, sammen med sukkeret og alle krydderierne.
Pres appelsiner til du har 3 dl. Kom det op i gryden og få det stille og roligt i kog. Lad det koge 3-4 min og sluk derefter varmen.
Hæld portvin, snaps og rom i gryden, rør godt. Put de skiveskårne appelsiner og citron i og rør igen.
Grydens indhold hældes nu i en stor beholder med låg, f.eks. Et patentglas der kan rumme ca. 2 liter.
Ekstrakten skal nu trække i 1-3 uger. Vend glasset rundt nogle gange under forløbet.
Si ekstrakten og hæld på flasker. Den kan holde længe pga. det høje alkoholindhold.
Når gløggen skal laves bruges ca. 1/4-1/2 dl ekstrakt pr. 2 dl rødvin.
Pga. den høje alkoholprocent er gløggen for stærk til nogen der skal køre.