Gluten - fodmap- og evt gærfrie boller
De bedtse gluten- fodmap- og gærfrie boller jeg har prøvet.
Indtastet 24. august 2016 af: Low_fodmap_living Kilde https://www.instagram.com/p/BE3HggIv1zz/?taken-by=low_fodmap_living
Opskriften giver:
Ingredienser
100 | g | Fuldkornsrismel eller alm. rismel |
50 | g | Boghvedemel |
50 | g | Majsmel |
60 | g | Græskarkerner |
2 | g | Salt, bordsalt |
15 | g | Gær (eller 1,5 tsk. bagepulver) |
2 | spsk | FiberHUSK (eller 4 spsk. HUSK) |
4,5 | dl | Lunkent vand |

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Bruger du gær, opløs den i vandet. Rør opløsningen/vandet i de tørre ingredienser, bland godt sammen. Lad blandingen stå i 5 minutter. FiberHUSK gør at dejen samler sig og virker henad en almindelig bolledej. Lav 8 boller og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve i 15 minutter. Ved bagepulver skal de ikke hæve.
Bag bolllerne i oven på 200 g i 35-45 minutter.
200 °C 45 minutter
200 °C 45 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 717 kJ |
Kalorier | 171 kcal |
Fedt | 5 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 13 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 4 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 boller (81 g)
kJ 583
7 %
kcal 139
7 %
Fedt 4 g
6 %