Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Græskar speltotto

Denne speltotto har en dejlig cremet konsistens pga. græskarpure'en. Den har mere bid end en risotto og mætter derfor også mere.

Indtastet 27. oktober 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
4 dl
6 dl
1 stænk
2 spsk
1 tsk
2 stk
4 dl
20 g
2 dl
4 drys
1 tsk
1 spsk
2 knivspids
Ved servering
100 g
20 blade
1 drys
1 dl
Græskarpure kan du lave selv, ved at bage et renset Hokkaido græskar i ovnen, skåret i både og uden kerner. Det tager ca. 30 min. ved 200 g. før det er mørt, du skal kunne stikke igennem det, med en gaffel. Lad det køle lidt af og herefter kan det blendes til pure.
 
Skyl perlespelten i en sigte under den kolde hane, til det ikke skummer mere. Kog den herefter med rigeligt vand, et skvæt Noilly Prat, fond og salt, det tager ca. 15-20 min. før de er møre.
 
Riv parmesanost imens. Snit forårsløg. Gør tilbehør klar, f.eks smuldret feta, ristede græskarkerner, hakkede krydderurter som f.eks basilikum.
 
Når perlespelten er mør, hældes det overskydende vand over i en skål, da du skal bruge noget til at justere konsistensen med.
 
Svits forårsløg kort på en sauterpande, hæld perlespelt ved, græskarpure og juster med lidt af kogevandet. Tilsæt smør, ramsløg, muskat, salt og peber. Dernæst tilsættes parmesan og når den er smeltet, tilsættes æblecidereddike.
 
Tilsidst smages der til, så du får præcis den speltotto, du ønsker.
 
 
Fif: Hvis du har for meget græskarpure, kan du bruge det både i boller eller kage. Du kan finde lækre opskrifter på begge dele, her på opskriftsamleren. Græskarpure kan også fryses.
 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk