Gratinerede ostesnitter med grøntsager
Lækre snitter at servere til frokost eller som tilbehør til kylling, fisk og pølser. De indeholder en hel del grøntsager, som er pakket godt ind i lækker ost.
Ingredienser
2 | stk | Forårsløg (ved low FODMAP kun den grønne top) |
2 | blade | Salvie |
1 | kvist | Rosmarin |
200 | g | Squash, zucchini, rå |
1 | stk | Gulerod, dansk, rå |
150 | g | Kartofler |
75 | g | Mel (økologisk sigtet spelt for Low FODMAP) |
0,5 | tsk | Bagepulver |
100 | g | Revet ost |
2 | stk | Æg |
1 | tsk | Havsalt |
1 | drys | Friskkværnet peber |

Rens og riv grøntsagerne groft. Hak krydderurterne.
Mel, bagepulver og halvdelen af osten blandes og røres i grøntsagerne.
Pisk æg sammen med salt og peber og vend dem i grøntsagerne.
Smør et stykke bagepapir og for en lille bradepande med det.
Hæld blandingen i bradepanden og fordel resten af osten over.
Bag midt i ovnen ved 180 g. I ca. 30-40 min.
Fif: krydderurter og grøntsager kan byttes ud med andre.
180 °C 30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 528 kJ |
Kalorier | 126 kcal |
Fedt | 4 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 15 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 8 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Snitter (43 g)