Grov øllebrød
Med struktur fra kernerugbrød og figner. Måske en øllebrød for dem der ikke kan lide almindelig øllebrød?
Ingredienser
2 | skiver | Godt rugbrød med kerner |
3 | stk | Figner, evt. + - 1 |
2,5 | dl | Kogende vand |
0,5 | dl | Fløde 38 %, piskefløde |

Smulder rugbrødet i en tallerken, hvis du har microovn, ellers må du bruge en gryde.
Hæld det kogende vand over.
Klip fignerne i små stykker.
Kog på ful effekt i microen 2-3 min. Rør/ mos godt rundt i øllebrødden. Kog igen 2-3 min. og rør/ mos. Hvis du koger i en gryde rører/ moser du imens det koges indtil passende konsistens.
Pisk fløden og nyd ovenpå den let afkølede øllebrød.
Fif: drys evt. hakkede nødder ovenpå, æblesmør er også rigtig lækkert til.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 485 kJ |
Kalorier | 116 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 16 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portion (442,5 g)