Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Gulerodsboller eller brud

Lækre og luftige

Indtastet 6. november 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Gæren røres ud i det lunkne vand. Gulerødderne rives og tilsættes sammen med solsikkekerner, æg, honning, salt og speltmel. Hvedemel tilsættes lidt ad gangen. Æltes godt, jeg bruger røremaskine. Dejen skal klistre. Stilles til hævning i en halv time.

Med våde hænder sættes bollerne på en plade med bagepapir. Hvis man vil have brud skal de ikke formes. Hvis man vil have boller strammes dejen lidt op ved at folde den ind under bunden nogle gange.

Efterhæves 45 min. Pensles med æggestrygelse (1 sammenpisket æg med lidt vand).

Bages ved 200 grader i 12-15 min., eller til de er gyldne.
  200 °C   12 minutter

  200 °C   12 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk