Gulerodschutney med havtorn
Lækker sødme fra gulerødderne og syrlighed fra havtorn. Pifter enhver gryderet op....
Opskriften giver 25 Små portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Løgene pilles og hakkes.
Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
Chilierne hakkes fint.
Løgene svitses klare i olie, tilsæt gulerødderne, halvdelen af de hakkede chilier og svits dem med et par min.
Drys sukker på, tilsæt eddikerne og vand.
Simrer 1-2 timer, tilsæt evt. mere vand undervejs, det må ikke koge tør.
Hvis gulerødderne ikke koger ud, så blend ca. 3/4 groft.
Tilsæt havtorn og lad koge ca. 5-10 min. mere.
Smag til med salt, chili, evt. mere sukker og eddike.
Hældes på skoldede glas, eller fryses i mindre portioner.
Beregn ca. 2-3 spsk chutney pr. portion.