Gulerodschutney med havtorn
Lækker sødme fra gulerødderne og syrlighed fra havtorn. Pifter enhver gryderet op....
Ingredienser
3 | spsk | Olivenolie |
1 | stk | Stort løg |
2 | fed | Hvidløg, rå |
400 | g | Gulerødder |
2 | spsk | Sukker |
4 | dl | Vand |
0,5 | dl | Æblecidereddike |
0,5 | dl | Hvidvinseddike |
80 | g | Havtorn |
2 | tsk | Salt |
2 | stk | Frisk chili |

Løgene pilles og hakkes.
Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
Chilierne hakkes fint.
Løgene svitses klare i olie, tilsæt gulerødderne, halvdelen af de hakkede chilier og svits dem med et par min.
Drys sukker på, tilsæt eddikerne og vand.
Simrer 1-2 timer, tilsæt evt. mere vand undervejs, det må ikke koge tør.
Hvis gulerødderne ikke koger ud, så blend ca. 3/4 groft.
Tilsæt havtorn og lad koge ca. 5-10 min. mere.
Smag til med salt, chili, evt. mere sukker og eddike.
Hældes på skoldede glas, eller fryses i mindre portioner.
Beregn ca. 2-3 spsk chutney pr. portion.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 267 kJ |
Kalorier | 64 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 8 g |
- heraf sukker | 2 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | < 1 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Små portioner (43,263 g)