Gulerodskage med flødeostglasur
Saftig og lækker kage, her bagt som muffin, men kan også bages som skærekage.
Opskriften giver 24 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Gulerødderne skrælles og rives. Alle ingredienser kommes i en skål og piskes sammen.Dejen hældes op i 24 muffinsforme af silikone, eller en bradepande på ca 35 x 25 cm (dvs. mindre end ovnens, da den størrelse kræver dobbeltportion). Formen kan med fordel fores med smurt bagepapir.
Muffins bages i ca. 25 min. ved 190 grader. Bradepande bages 1 time ved 190 grader.
Tjek med en træpind om den har fået nok.
Køles ned, imens kan glasuren laves; alle ingredienserne røres sammen med en gaffel, eller evt. håndmixeren med dejkroge.
Glasuren smøres på lige før servering eller samme dag kagen skal spises. Begge dele kan holde flere dage på køl, kagen kan også fryses.
Pyntes evt. med halve valnødder, ristede hasselnøddeflager, små marcipangulerødder, hvad fantasien finder på, eller ingenting... - den smager pragtfuld som den er;-)
Rosiner eller hakkede nødder kan tilsættes kagen inden bagning, hvis man kan lide det.