Gulerodsroulade
Er du også vild med flødeostglasur, skulle du unde dig selv denne roulade. Den kan også sagtens bages med alm. mel og sukker, eller hvad du foretrækker.
Opskriften giver 6 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Riv guleroden fint.
Bland alle de tørre ingredienser i, brug evt. en minihakker eller foodprocessor.
Mos bananen og tilsæt sammen med æg og olivenolie. Bland det godt sammen.
Lad dejen hvile 5 min.
Smør et ark bagepapir. Fæstn det gerne til bagepladen med et lille nip smør i hvert hjørne under bagepapiret, så er det lettere at smøre dejen ud.
Fordel dejen i en rektangel der fylder ca. halvdelen af pladen i den ene længde og næsten fuld længde i den anden.
Bag ved 200 g. i ca 10 min.
Læg et stykke bagepapir klar, som gulerodskagen vendes ned på, når den er færdigbagt. Den skal afkøle mellem de 2 stykker bagepapir og der skal lægges et let fugtigt viskestykke over. Dette bevarer kagen blød, så den kan rulles sammen uden at revne.
Flødeostcreme:
Pisk æggehviden stiv, tilsæt sukker og pisk til en sej marengsmasse.
Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen i en anden skål.
Mæng de 2 masser sammen, ved at tilsætte en trediedel marengs ad gangen.
Fordel 3/4 af cremen på den helt afkølede gulerodskage. Rul den stramt sammen. Rul bagepapir omkring og læg den på køl indtil den skal serveres. Den må gerne stå nogle timer eller til dagen efter.
Pynt kagen med den sidste fjerdedel af cremen og evt. lidt pekan eller valnødder.