Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Gulerodsroulade

Er du også vild med flødeostglasur, skulle du unde dig selv denne roulade. Den kan også sagtens bages med alm. mel og sukker, eller hvad du foretrækker.

Indtastet 8. oktober 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
1 stk
1 spsk
1 spsk
1 spsk
2 spsk
1 spsk
1 tsk
0,25 tsk
0,25 tsk
0,5 tsk
0,25 tsk
0,5 tsk
0,5 stk
1 stk
0,25 dl
Flødeostcreme
1 stk
2 tsk
200 g
60 g
0,5 tsk
0,5 tsk

Riv guleroden fint.

Bland alle de tørre ingredienser i, brug evt. en minihakker eller foodprocessor.

Mos bananen og tilsæt sammen med æg og olivenolie. Bland det godt sammen.

Lad dejen hvile 5 min.

Smør et ark bagepapir. Fæstn det gerne til bagepladen med et lille nip smør i hvert hjørne under bagepapiret, så er det lettere at smøre dejen ud.

Fordel dejen i en rektangel der fylder ca. halvdelen af pladen i den ene længde og næsten fuld længde i den anden.

Bag ved 200 g. i ca 10 min.

Læg et stykke bagepapir klar, som gulerodskagen vendes ned på, når den er færdigbagt. Den skal afkøle mellem de 2 stykker bagepapir og der skal lægges et let fugtigt viskestykke over. Dette bevarer kagen blød, så den kan rulles sammen uden at revne.

Flødeostcreme:

Pisk æggehviden stiv, tilsæt sukker og pisk til en sej marengsmasse.

Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen i en anden skål.

Mæng de 2 masser sammen, ved at tilsætte en trediedel marengs ad gangen.

Fordel 3/4 af cremen på den helt afkølede gulerodskage. Rul den stramt sammen. Rul bagepapir omkring og læg den på køl indtil den skal serveres. Den må gerne stå nogle timer eller til dagen efter.

Pynt kagen med den sidste fjerdedel af cremen og evt. lidt pekan eller valnødder.

  200 °C   10 minutter

  200 °C   10 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk