Havre-kokos æg
Lækker morgenmad eller mellemmåltid, som ligger rigtig godt i maven og giver mæthed og energi længe. Server gerne med lidt ahornsirup eller blåbærmarmelade.
Ingredienser
1 | stk | æg |
0,5 | dl | Havregryn |
0,5 | dl | Kokosmel |
0,25 | tsk | Vanille, pulver |
1 | drys | Salt |
0,5 | tsk | Kokosfedt eller smør til stegning |
Slå ægget ud og rør det sammen med havregryn, kokosmel, vanillepulver og salt.
Varm panden op med kokosfedt eller smør. Del æggemassen i 2 og læg på panden. Steges gyldne på begge sider, de er færdige, når de føles faste.
Ved low fodmap er der begrænsning på maks 18 g kokosmel og maks 25 g havregryn pr. servering. Man kan godt forskyde mængderne i opskriften til dette, så man kan spise 2 stk uden risiko.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1501 kJ |
Kalorier | 358 kcal |
Fedt | 25 g |
- mættede | 17 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 21 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 5 g |
Protein | 12 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Havre-kokos æg (42,63 g)