Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Hjemmelavet Nutella eller chokolade smørepålæg...

Hjemmelavet nutella smager fantastisk, men skal ikke sammenlignes med den man køber. Her smages både nødder og chokolade og mindre sukker...

Indtastet 17. april 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Smagpåmaden.dk

Hasselnødderne ristes i ovnen ved 200 grader i 5-10 min, til skallerne revner. De varme nødder kommes i et rent viskestykke og nuldres, så skallerne falder af. Lad dem afkøle lidt og hak dem derefter til nøddesmør på minihakker eller lign. Jeg brugte min Grinder til Bamix. Stop jævnligt og skrab ned fra siderne. Det kan virke irriterende, men lige pludselig er det ikke nødvendigt længere og så har du det lækreste nøddesmør.

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. 

Varm kokosmælken op, den skal bare lige i kog. Jeg brugte microovn i 1 min. og 15 sek.

Hæld kokosmælken over chokoladen, vent et øjeblik....

og rør da i cirkler inde i midten, til det er homogent. Der skal også skrabes ned fra siderne ind imellem.

Rør en tsk. kokosolie i chokolademassen, derefter et nip salt, vanillepulver og nøddesmørret.

Smag til og tilsæt sukker eller sødemiddel efter behov.

Hæld på et rent glas og sæt på køl. Tag det ud i god tid før det skal spises.

 

Fif: prøv at tjekke opskriften på nutellamousse, superlet og lækker...

OBS: Info til low foodmap, hasselnødder indeholder oligo og er begrænset til 15 g. pr. servering. Så hvis du holder dig under 45 g. hjemmelavet nutella er du på den sikre side.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk