Højrebsbøf med ratatouille og fritter
Særdeles smagfuld ret, der tilfredsstiller alle sanser.
Ingredienser
150 | g | Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå |
155 | g | Ratatouille |
23 | g | Bønnefritter |
60 | g | Kartoffelfritter |

Tænd evt. op i kul til grillstegning af bøffer.
Start derefter med Kartoffelfritter. Til denne portion bruges 120 g. rå kartofler.
Når de er i ovnen klargøres Bønnefritter. Til denne portion bruges 86 g. frosne bønner.
De sættes straks i ovnen og imens laves ratatouille. Den rå vægt af grøntsagerne svarer til 155 g, men de svinder meget og svarer til 1/4 af opskriften på ratatouille.
Når det hele er færdigt grillsteges Højrebsbøffen for maksimal smag, og ellers steges den på en meget varm pande.
Klik på hyperlinks oppe i teksten for fremgangsmåde, men vær opmærksom på mængderne i opskriften er til flere personer. De rette mængder til denne portion er anført i rå vægt herover.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 449 kJ |
Kalorier | 107 kcal |
Fedt | 4 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 9 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 10 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portion (388 g)