Hotdogbrød
Luftige og velsmagende pølsebrød. Bonus at hotdoggen kunne stå selv på tallerkenen og der var ingen brød der gik i stykker undervejs.
Opskriften giver 16 Hotdogbrød
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i lunken vand. De øvrige ingredienser røres i, hvedemelet tilsættes sidst, lidt af gangen, evt. lidt mere eller mindre. Ælt gerne 15-20 min på røremaskine.
Hæver 30 min.
Deles i 16 styk. Hvert enkelt brød formes ved at bukke enderne ind på midten og derefter strammes siderne op, imens dejen presses længere og længere. Sættes på bageplade med bagepapir, i to rækker med ca. halvanden cm imellem hvert brød, så de vokser sammen under hævningen.
Hæver 40 min. Hævningen kan evt. boostes ved, at fylde en bradepande med kogende vand og sætte bagepladen henover.
Pensles med vand. Og bages ved 200 grader i ca. 15-17 min.
Tildækkes med rent klæde under afkølingen, så bliver brødene bløde og lækre.