Hurtig og nem chokoladekage
Også kendt som kopkage, 5 minutters kagen, farligste kage, der er så let at lave. Her er den bagt med gode råvarer i en flad form, måske tager det 1 min. mere...
Opskriften giver 6 Små stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en skål med plads til mindst 4 dl. i microovn ca. 20 sek.
Smør (pensel) en keramisk form (eller dyb tallerken).
Bland resten af smørret med mælk, æg og sukker.
Bland mel, bagepulver, cacao, salt og frysetørret kaffe sammen.
Pisk det tørre i det våde med et piskeris.
Hæld dejen op i den smurte form/ tallerken.
Bag den ved fuld effekt i microovn. 3.20 min. tog det i min ovn. Hold øje med, at den ikke løber over, åbn lågen straks, hvis det er ved at ske. Og bag videre, når den er faldet lidt ned igen.
Den er let fugtig på overfladen, når den er færdig, men pas på ikke at give den for længe. Tjek med grillspyd e.lign. Når den kommer ren ud er den færdig.
Kagen kan peppes yderligere op med hakket mørk chokolade, nødder, tørrede bær e.lign.
Lidt is ved siden af, vil helt sikkert gøre lykke, men den søde tand, kan godt tilfredsstilles af kagen alene.
Formen jeg har brugt, kan rumme 5 dl. og er 18 cm Ø.
Info: Low FODMAP, anvend laktosefri minimælk. Husk også at slå Low FODMAP service til i "mine indstillinger" på siden "min konto".