Hyldeblomstdrik
Smagen af Sommer
Opskriften giver 4 liter
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
De flotteste hyldeblomster indsamles. De skal ikke skylles, da det vil vaske smagen ud.
Klip så meget af stilken af som muligt, da den tilfører en bitter smag. Jeg klipper blomsterne af stilkene direkte ned i en stor gryde. Citronerne skæres i tynde skiver og puttes i gryden. Citronsyre og rørsukker tilsættes. Det kogende vand hældes i og det røres rundt. Afkøler lidt, inden gryden sættes i køleskab med låg på i 4 døgn. Rør i den af og til.
Si derefter hyldesaften gennem et rent klæde. Hældes på flasker eller for længere holdbarhed fryses den. F.eks. kan 2 dl saft pr. frysepose, opløses direkte i 8 dl. vand og når saften er smeltet ud i vandet er det friskt og koldt.
Smager også dejligt fortyndet i danskvand, men her opnåes det bedste resultat, hvis saften er tøet op, da brusen så bevares bedst. Tilsæt evt. frosne jordbær og du har en festlig drink, som også er velegnet som velkomstdrink.
Saften kan bruges til at lave hyldeblomst sorbet.