Hyldeblomstdrik

Smagen af Sommer

Anne-Marie Andersen 16. juni 2012

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Sluk ikke skærmen
Sådan gør du:
De flotteste hyldeblomster indsamles. De skal ikke skylles, da det vil vaske smagen ud. 
Klip så meget af stilken af som muligt, da den tilfører en bitter smag. Jeg klipper blomsterne af stilkene direkte ned i en stor gryde. Citronerne skæres i tynde skiver og puttes i gryden. Citronsyre og rørsukker tilsættes. Det kogende vand hældes i og det røres rundt. Afkøler lidt, inden gryden sættes i køleskab med låg på i 4 døgn. Rør i den af og til.
 
Si derefter hyldesaften gennem et rent klæde. Hældes på flasker eller for længere holdbarhed fryses den. F.eks. kan 2 dl saft pr. frysepose, opløses direkte i 8 dl. vand og når saften er smeltet ud i vandet er det friskt og koldt.
 
Smager også dejligt fortyndet i danskvand, men her opnåes det bedste resultat, hvis saften er tøet op, da brusen så bevares bedst. Tilsæt evt. frosne jordbær og du har en festlig drink, som også er velegnet som velkomstdrink.
 
Saften kan bruges til at lave hyldeblomst sorbet.
 
Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer
Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Opskriften hører til kategorien:

Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk