Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde
Opskriften giver 10 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 gr
Pisk æg og sukker lyst og cremet med el-pisker
Smelt smør og mørk chokolade over vandbad
Rør den smeltede chokolade i æggemassen sammen med fløden (chokoladen kan også smeltes i en gryde sammen med halvdelen af fløden)
Sigt kakao, mel, og bagepulver i dejen og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn
Smør springformen med smør og fordel dejen i et jævnt lag
Bag kagen i den forvarmede ovn i 15-20 min - tjek med en kødnål, at den er gennembagt
Lad kagen køle af i formen
Jordbærmousse: Skyl og nip jordbærrene og blend dem i en blender til en glat pure
Hæld pureen gennem en sigte, så kun saften er tilbage
Bland jordbærsaft og syltesukker i en gryde.
Flæk vaniljestangen, skab kornene ud og bland det i saften.
Lad også den tomme vaniljestang komme med i gryden
Brign gryden i kog og lad saften småkoge i 10-15 min, til den tykner
Pisk fløden til let skum og vend det sammen med den afkølede jordbærsaft
Flæk den afkølede chokoladekage i 2 stykker med en skarp kniv
Læg den ene kagebund tilbage i springformen (sammen med en plastkant, så det ikke klæber på formen)
Fordel halvdelen af moussen i formen.
Fordel halvdelen af moussen ovenpå
Læg den anden bund ovenpå og fordel resten af moussen på toppen af kagen
Sæt islagkagen i fryseren i mindst 4 timer
Tag islagkagen ud af fryseren ½ time før serevering
Pynt islagkagen med jordbær og server.