Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde

Indtastet 28. juli 2015 af: ernapajan

Du følger nu ernapajan


Du vil nu modtage en email hver gang ernapajan indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde www.magasinetmad.dk

Tænd ovnen på 175 gr

Pisk æg og sukker lyst og cremet med el-pisker

Smelt smør og mørk chokolade over vandbad

Rør den smeltede chokolade i æggemassen sammen med fløden (chokoladen kan også smeltes i en gryde sammen med halvdelen af fløden)

Sigt kakao, mel, og bagepulver i dejen og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn

Smør springformen med smør og fordel dejen i et jævnt lag

Bag kagen i den forvarmede ovn i 15-20 min - tjek med en kødnål, at den er gennembagt

Lad kagen køle af i formen

Jordbærmousse: Skyl og nip jordbærrene og blend dem i en blender til en glat pure

Hæld pureen gennem en sigte, så kun saften er tilbage

Bland jordbærsaft og syltesukker i en gryde.

Flæk vaniljestangen, skab kornene ud og bland det i saften.

Lad også den tomme vaniljestang komme med i gryden

Brign gryden i kog og lad saften småkoge i 10-15 min, til den tykner

Pisk fløden til let skum og vend det sammen med den afkølede jordbærsaft

Flæk den afkølede chokoladekage i 2 stykker med en skarp kniv

Læg den ene kagebund tilbage i springformen (sammen med en plastkant, så det ikke klæber på formen)

Fordel halvdelen af moussen i formen.

Fordel halvdelen af moussen ovenpå

Læg den anden bund ovenpå og fordel resten af moussen på toppen af kagen

Sæt islagkagen i fryseren i mindst 4 timer

Tag islagkagen ud af fryseren ½ time før serevering

Pynt islagkagen med jordbær og server.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk