Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Jordbær -rabarbermarmelade

Sød-syrlig sommersmag i glas, mums.

Indtastet 3. maj 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
1 kg
700 g
500 g
1 tsk

Bruges der frosne jordbær sættes de over svag varme med låg, til de er møre.

Bruges der istedet friske jordbær, blandes de med 400 g. sukker til de safter, derefter koges de møre.

700 g. rabarber tilsættes og koges ud.

Agar agar tilsættes sukkeret og røres i marmeladen (det resterende sukker, hvis du har brugt friske jordbær).

Kog det sammen til der kommer "lange, seje" bobler.

Tilsæt de sidste rabarber og kog dem møre. Smag til og juster evt. med mere sukker.

Fjern skummet på toppen og hæld marmeladen på skoldede glas, som lukkes straks.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 489 kJ
Kalorier 117 kcal
Fedt < 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 29 g
- heraf sukker 23 g
Kostfibre 2 g
Protein < 1 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 glas (275 g)

kJ 1347
16 %
kcal 322
16 %
Fedt < 1 g
1 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk