Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Jordbærislagkage

-med en lækker bund af vanilleis med hakket mørk chokolade

Indtastet 18. maj 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Jordbærrene renses og dryppes af. Blend dem i den kondenserede mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Køres i ismaskinen af to omgange.
 
Fyldes i en springform hvor bunden er dækket med husholdningsfilm. Lad den gerne blive godt gennemfrosset inden vanillebunden laves (1 døgn).
 
Ingredienserne til vanilleis blandes og køres på ismaskine, undtagen den hakkede chokolade, som først tilsættes når isen er lige ved at være færdig.
 
Mine springforme er ikke så store (Ø 23 cm), at vanilleisen kan komme oveni. Men når jordbærisen er godt gennemfrosset kan den forsigtigt tages ud af formen og hurtigt tilbage i fryseren. Imens rengøres formen igen og bunden dækkes med film, sæt den gerne i fryseren til vanilleisen er klar. Vanilleisen puttes i bunden af formen og den frosne jordbæris trykkes ned over. Sættes straks på frys igen.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk