Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Kærnemælks knækbrød

Sprøde og lækre knækbrød, der vil være gode til ost, morgenmad eller mellemmåltid.

Indtastet 23. maj 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Hak tranebær i mindre stykker og sæt dem til side.

Bland smeltet smør med kærnemælk og bland i melet.

Sæt dejen på bagepapir, med en spiseske. Der kan være 9 på hver plade. Glat dejen ud med en våd dejskraber, det er nemmest at have en skål vand stående til at dyppe i.

Fordel de hakkede tranebær og tryk dem ned i dejen, med den våde dejskraber.

Bag 2 plader ad gangen ved 175 g. varmluft. Lad dem køle helt af. Efterbag dem til de er helt sprøde. Sprødheden kan kun vurderes, når de er afkølede. Tap på dem med en fingernegl, når lyden er klar er de sprøde.

Tip: hvis du har en dehydrator kan knækbrødene med fordel tørres færdige der.

Opbevares i tætsluttende dåse, når de er helt kolde.

  175 °C   15 minutter

  175 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk