Kartoffelgnocci med tomatsauce
En simpel ret der dog tager lidt tid at lave, da gnoccierne skal koges i etaper
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Gnocci:
Skær kartoflerne i tynde skiver og damp dem i ca. 25 minutter, eller til de er godt møre.
Kartoflerne kan også koges, men skulle efter sigende være bedst når de er dampet.
Mos kartoflerne og bland ingredienserne i. Dejen skal være blød, men fast sammenhængende.
Hvis der kommer for meget mel i, bliver gnoccierne hårde. For lidt mel, gør at det er svært at koge gnoccierne uden de falder fra hinanden.
Rul dejen til en pølse, ca. 2 cm tyk, og skær den i små stykker.
Typisk vil man her 'rulle' stykkerne med en gaffel for at lave "små skåle" og et fint udseende. Jeg springer selv denne proces over, og sparer en del tid.
Kog gnoccierne i mindre hold i saltet vand til de kommer op til overfladen.
Tomatsaucen:
Bring de hakkede tomater inkl. væden i kog i en kasserolle. Tilsæt hvidløg, sukker, lidt salt, godt med peber og olivenolien.
Lad saucen simre svagt mens gnoccierne laves.
Inden servering blandes grofthakket/revet basilikum i.