Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Kartoffelgnocci med tomatsauce

En simpel ret der dog tager lidt tid at lave, da gnoccierne skal koges i etaper

Indtastet 26. juni 2014 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
1 kg
200 g
1 stk
2 tsk
Tomatsaucen
2 dåser
2 fed
2 spsk
1 tsk
1 håndfuld
1 drys
1 drys
Gnocci:

Skær kartoflerne i tynde skiver og damp dem i ca. 25 minutter, eller til de er godt møre.

Kartoflerne kan også koges, men skulle efter sigende være bedst når de er dampet.

Mos kartoflerne og bland ingredienserne i. Dejen skal være blød, men fast sammenhængende.

Hvis der kommer for meget mel i, bliver gnoccierne hårde. For lidt mel, gør at det er svært at koge gnoccierne uden de falder fra hinanden.

Rul dejen til en pølse, ca. 2 cm tyk, og skær den i små stykker.

Typisk vil man her 'rulle' stykkerne med en gaffel for at lave "små skåle" og et fint udseende. Jeg springer selv denne proces over, og sparer en del tid.

Kog gnoccierne i mindre hold i saltet vand til de kommer op til overfladen.

Tomatsaucen:

Bring de hakkede tomater inkl. væden i kog i en kasserolle. Tilsæt hvidløg, sukker, lidt salt, godt med peber og olivenolien.

Lad saucen simre svagt mens gnoccierne laves.

Inden servering blandes grofthakket/revet basilikum i.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 397 kJ
Kalorier 95 kcal
Fedt 2 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 17 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre 1 g
Protein 3 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (526,65 g)

kJ 2091
25 %
kcal 500
25 %
Fedt 10 g
14 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk