Kartoffelsalat med tvist af bearnaise
Lækker som tilbehør til en god bøf, steg eller lign. Pigerne syntes den var skøn, mens drengene fortrak klassikeren med radiser. Hvad gør du?
Ingredienser
1 | kg | Kartofler, kogte og afkølede |
3 | spsk | Mayonnaise |
3 | dl | Laktosefri yoghurt naturel 1,5% (Arla) |
2 | stk | Forårsløg (Low FODMAP kun grøn del, brug 4 toppe) |
1 | tsk | Dijonsennep |
1 | tsk | Sukker |
1 | drys | Havsalt |
1 | drys | Friskkværnet peber |
1 | bundt | Estragon, ca. 2 spsk når det er helt finthakket |
1 | tsk | Kørvel, hvis du har ellers udelades det |
1 | tsk | Bearnaiseessens evt. mere (udelades ved Low FODMAP) |

Kog kartofler i tykke skiver, med saltet vand i ca. 10 min. eller til de er møre.
Køl dem af, de må ikke være varme, når de blandes med dressingen.
Bland en dressing af resten af ingredienserne og smag til.
Vend kartoflerne i dressingen og lad gerne kartoffelsalaten trække i mindst en halv time.
Server gerne til en frisk salat og grillstegt kød.
Fif: kartoffelsalaten vil være meget sofistikeret på en buffet, men lav gerne en klassiker ved siden af, så du undgår skuffede mænd.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 359 kJ |
Kalorier | 86 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 13 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 2 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (297 g)