Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Kernerugbrød

Dejligt hjemmebagt rugbrød med mild smag. Hurtigt lavet, uden surdej og uden alt for lang hævning.

Indtastet 30. marts 2015 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Sæt hvedekernerne i blød i et par timer - eller kog dem, hvis du ikke er i god tid. Dræn kerner i en sigte. 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser. Ælt godt, gerne i 10 min. i en røremaskine.

Lad dejen hæve i 1½ time.

Læg dejen i en rugbrødsform, glat overfladen og drys evt. med kerner (solsikke, sesam eller birkes). Prik brødet med en strikkepind eller lignende, og lad hæve i yderligere 1½ time.

Varm ovnen op til 180 grader. Stil evt. en bradepande ind med vand, for at give høj luftfugtighed i ovnen og undgå tør skorpe.

Bag brødet i ca. 1½ time. Centrumtemperaturen skal være 97 grader.

 

TIP: Hvis ikke du har krænemælk kan andre surmælksprodukter anvendes.

 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk