Kernerugbrød
Dejligt hjemmebagt rugbrød med mild smag. Hurtigt lavet, uden surdej og uden alt for lang hævning.
Opskriften giver 1 brød
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Sæt hvedekernerne i blød i et par timer - eller kog dem, hvis du ikke er i god tid. Dræn kerner i en sigte.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser. Ælt godt, gerne i 10 min. i en røremaskine.
Lad dejen hæve i 1½ time.
Læg dejen i en rugbrødsform, glat overfladen og drys evt. med kerner (solsikke, sesam eller birkes). Prik brødet med en strikkepind eller lignende, og lad hæve i yderligere 1½ time.
Varm ovnen op til 180 grader. Stil evt. en bradepande ind med vand, for at give høj luftfugtighed i ovnen og undgå tør skorpe.
Bag brødet i ca. 1½ time. Centrumtemperaturen skal være 97 grader.
TIP: Hvis ikke du har krænemælk kan andre surmælksprodukter anvendes.