Kernerugbrød

Dejligt hjemmebagt rugbrød med mild smag. Hurtigt lavet, uden surdej og uden alt for lang hævning.

Indtastet af:

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Sæt hvedekernerne i blød i et par timer - eller kog dem, hvis du ikke er i god tid. Dræn kerner i en sigte. 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser. Ælt godt, gerne i 10 min. i en røremaskine.

Lad dejen hæve i 1½ time.

Læg dejen i en rugbrødsform, glat overfladen og drys evt. med kerner (solsikke, sesam eller birkes). Prik brødet med en strikkepind eller lignende, og lad hæve i yderligere 1½ time.

Varm ovnen op til 180 grader. Stil evt. en bradepande ind med vand, for at give høj luftfugtighed i ovnen og undgå tør skorpe.

Bag brødet i ca. 1½ time. Centrumtemperaturen skal være 97 grader.

 

TIP: Hvis ikke du har krænemælk kan andre surmælksprodukter anvendes.

 

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk