Kernerugbrød
Dejligt hjemmebagt rugbrød med mild smag. Hurtigt lavet, uden surdej og uden alt for lang hævning.
Ingredienser
150 | g | Hvedekerner, hele/knækkede |
150 | g | Rugflager |
50 | g | Havregryn |
50 | g | Solsikkekerner |
100 | g | Hørfrø, rå |
25 | g | Sesamfrø, upolerede |
100 | g | Rugmel, groft, fuldkornsrugmel |
225 | g | Grahamsmel, fuldkornshvedemel |
10 | g | Salt, bordsalt |
20 | g | Sirup |
25 | g | Gær |
3 | dl | Kærnemælk |
2 | dl | Vand |

Sæt hvedekernerne i blød i et par timer - eller kog dem, hvis du ikke er i god tid. Dræn kerner i en sigte.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser. Ælt godt, gerne i 10 min. i en røremaskine.
Lad dejen hæve i 1½ time.
Læg dejen i en rugbrødsform, glat overfladen og drys evt. med kerner (solsikke, sesam eller birkes). Prik brødet med en strikkepind eller lignende, og lad hæve i yderligere 1½ time.
Varm ovnen op til 180 grader. Stil evt. en bradepande ind med vand, for at give høj luftfugtighed i ovnen og undgå tør skorpe.
Bag brødet i ca. 1½ time. Centrumtemperaturen skal være 97 grader.
TIP: Hvis ikke du har krænemælk kan andre surmælksprodukter anvendes.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1032 kJ |
Kalorier | 246 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 1 g |
- flerumættede | 3 g |
Kulhydrater | 33 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 6 g |
Protein | 8 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 brød (1408 g)