Knækbrød med kerner
Dejlig smagsfyldt snack
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland alle ingredienser sammen i en skål og hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat overfladen så den bliver lige tyk og ensartet på hele pladen. Drys evt. med sesamfrø og sæt bagepladen midt i den opvarmede ovn.
Knækbrøddene skal være i ovnen i i alt 1 time og 15 min.:
Først skal knækbrøddene være i ovnen i 45 min. men allerede efter 20 min. tages pladen ud og dejen er nu fast nok til at man fint kan skære dejpladen ud i passende stykker. Sæt pladen ind i ovnen igen og bag i yderligere 25 min. (i alt 45 min.).
Herefter skrues ovnen ned på 100 grader, ovnlågen sættes på klem og knækbrøddene tørres i 30 min.
Tag knækbrøddene ud og afkøl på en bagerist. Knæk dem evt. fra hinanden i de riller du lavede efter 20 min.
Tips:
Læg bagepapiret på bordet når du skal smøre dejen ud. Så slipper du for at slås med kanten på bagepladen.
Dyp en dejskraber i vand for at glatte overfladen. Så hænger dejen ikke i.
Hvis du drysser med sesamfrø er det en god ide at drysse disse på, og så glatte overfladen igen. Så hænger de bedre fast.