Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Knækbrød med kerner

Dejlig smagsfyldt snack

Indtastet 6. april 2016 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


 

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland alle ingredienser sammen i en skål og hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat overfladen så den bliver lige tyk og ensartet på hele pladen. Drys evt. med sesamfrø og sæt bagepladen midt i den opvarmede ovn.

Knækbrøddene skal være i ovnen i i alt 1 time og 15 min.:

Først skal knækbrøddene være i ovnen i 45 min. men allerede efter 20 min. tages pladen ud og dejen er nu fast nok til at man fint kan skære dejpladen ud i passende stykker. Sæt pladen ind i ovnen igen og bag i yderligere 25 min. (i alt 45 min.). 

Herefter skrues ovnen ned på 100 grader, ovnlågen sættes på klem og knækbrøddene tørres i 30 min. 

Tag knækbrøddene ud og afkøl på en bagerist. Knæk dem evt. fra hinanden i de riller du lavede efter 20 min.

 

Tips:

Læg bagepapiret på bordet når du skal smøre dejen ud. Så slipper du for at slås med kanten på bagepladen.

Dyp en dejskraber i vand for at glatte overfladen. Så hænger dejen ikke i. 

Hvis du drysser med sesamfrø er det en god ide at drysse disse på, og så glatte overfladen igen. Så hænger de bedre fast.

 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk