Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Koldthævede grovboller

Indtastet 24. marts 2017 af: Dorthe

Du følger nu Dorthe


Du vil nu modtage en email hver gang Dorthe indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
100 g
200 g
700 g
10 g
800 g
20 g

Gæren smuldres fint i melet og de knækkede kerner blandes i.
Hæld vandet i bunden af røreskålen og tilsæt mel-kerne-blandingen.
Rør dejen sammen ved lav hastighed - i ca. 3 minutter.
Tilsæt nu salt og rør igen, men ved middelhøj hastighed i ca. 4-5 minutter - eller indtil dejen slipper skålens sider og lige lidt til!

Stil dejen til hævning et køligt sted (det er sensommer - nattetemperaturen ligger perfekt på ca. 12 grader!!) - under klæde eller i pose - natten over.

Næste morgen tager du dejen ind og tænder ovnen på 250 grader varmluft.

Beklæd to bageplader med bagepapir.
Fyld en skål med vand - stor nok til at du kan "vådte" hænderne (ikke vandsjaske!!) - og stil den ved siden af din dejskål.
Gør dine hænder let våde og løft og nap en klump dej af.
Spænd den forsigtigt op, ved at folde den ind under sig selv og sæt den luftfyldte dejbobbel på bagepladen.
Gentag til begge plader er fyldte.
Drys med gode økologiske birkes, sesam, græskarkerner, solsikkefrø eller hvad du synes bedst om.
Lad ikke bollerne efterhæve, men bag dem med det samme.
(NB! Har du hævet din dej i køleskab, kan du med fordel lade bollerne temperere/efterhæve i 10-20 min. alt efter temperaturen i dit køkken).

Bag bollerne i 20 minutter (vend evt. pladerne efter 10 min. hvis din ovn bager lidt ujævnt) og afkøl dem på en rist, inden de skal spises!

P.g.a. af det høje vandindhold holder bollerne sig friske længere, og de er fantastiske både til genopvarmning eller på risteren! 

  250 °C   20 minutter

  250 °C   20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 904 kJ
Kalorier 215 kcal
Fedt 2 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 39 g
- heraf sukker -
Kostfibre 7 g
Protein 8 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 boller (88 g)

kJ 799
10 %
kcal 190
9 %
Fedt 2 g
2 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk