Kransekagekonfekt
Indtastet 29. december 2012 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
1 | kg | Ren rå marcipan (mindst 60 % mandler) |
4,5 | stk | Pasteuriserede æggehvider (3 bægre á 1,5) |
350 | g | Flormelis |

Rør flormelis ud i æggehviderne til det er opløst og ligner glasur. Bræk marcipanen i mindre stykker og rør den ud i massen - lettest med en håndmikser med dejkroge.
225 °C 6 minutter
Kransemassen kommes op i en småkage sprøjte eller evt. en meget solid sprøjtepose, der er egnet hertil (de fleste poser revner, da massen er så sej).
Sæt nogle fine toppe på bagepapir. Pynt evt. med halve cocktailbær, nødder, eller amarena kirsebær.
Bages 6-8 min. ved 225 grader. Evt. med en ekstra bageplade i bunden, hvis din ovn har kraftig undervarme.
Kan serveres som de er, eller evt. dyppes i tempereret chokolade.
Fryseegnet uden chokolade.
Opskriften rækker til mange 30-40 personer.
225 °C 6 minutter
225 °C 6 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1995 kJ |
Kalorier | 475 kcal |
Fedt | 20 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | 14 g |
- flerumættede | 4 g |
Kulhydrater | 65 g |
- heraf sukker | 30 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 10 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (13,154 g)
kJ 262
3 %
kcal 62
3 %
Fedt 3 g
4 %