Kryddermuffins
Saftig og lækker, man kan slet ikke smage de er bagt med bønner
Indtastet 30. januar 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
1 | dåse | Røde kidneybønner (230-255 g. drænet vægt) |
100 | g | Smør, saltet |
150 | g | Muscovadosukker eller brun farin |
50 | g | Sukker |
1 | tsk | Kanel |
0,25 | tsk | Vanillepulver eller vanillesukker men så skal der bruges 1-2 tsk. |
0,5 | tsk | Ingefær stødt |
0,5 | tsk | Nelliker stødt |
1 | nip | Salt |
1 | tsk | Bagepulver |
0,5 | tsk | Natron |
6 | stk | æg |
0,5 | dl | Skummetmælkspulver |
Mascarponecreme med lemoncurd | ||
250 | g | Mascarpone |
1 | tsk | Vanillesukker |
40 | g | Lemoncurd ca. eller efter smag |

Bønnerne hældes i en sigte og skylles med koldt vand indtil de ikke skummer længere.
185 °C 25 minutter
Blend bønnerne grundigt, det er nemmest på foodprocessor, men en stavblender kan også bruges.
Blend smørret sammen med bønnerne, derefter de 2 slags sukker, så krydderierne, bagepulver, natron og skummetmælkspulver (kan evt. erstattes med mandelmel eller kartoffelmel). Tilsidst blendes æggene i 1 af gangen.
Hældes i muffinsforme og bages midt i ovnen i 25 min ved 185 grader.
Når kagerne er kølet af, kan de pyntes med med mascarponecreme med lemoncurd. Ingredienserne røres sammen med lidt lemoncurd af gangen, og smages til. Opbevares derefter i køleskab og smager dejligt direkte fra køleskabet.
185 °C 25 minutter
185 °C 25 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1278 kJ |
Kalorier | 332 kcal |
Fedt | 22 g |
- mættede | 6 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 26 g |
- heraf sukker | 18 g |
Kostfibre | - |
Protein | 8 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (58 g)
kJ 743
9 %
kcal 193
10 %
Fedt 13 g
18 %