Kryddertella aka græskarsmør
Delikat smørrepålæg lavet af græskarpure, efterårets varme krydderier, saft og ahornsirup. Smagen rundes af med kokos- eller muscovadosukker, mhh...
Ingredienser
475 | g | Græskarpure |
60 | g | Kokossukker |
60 | g | Muscovado sukker |
60 | g | Ahornsirup |
60 | g | Appelsinjuice |
1 | spsk | Citronsaft, ca 1/2 citron |
3 | tsk | Kanel |
1 | tsk | Ingefær, stødt |
1 | drys | Muskatnød, eller efter smag |
0,25 | tsk | Nelliker |
1 | drys | Havsalt |

Bland alle ingredienser i en kasserolle og lad det simre ca. 20 - 30 min. Smag til og hæld på steriliserede glas, når konsistensen er som nutella ca.
Glassene kan nemt steriliseres i en kold ovn, der sættes til 100 grader. Giv dem mininimum 10 min efter temperaturen er opnået. Alternativt kan de skoldes med kogende vand.
Fif: har du en grøntsagsskeptisk familie, så prøv at lade dem gætte hvad smørrepålæget er lavet af, eller undlad at sige det??
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 800 kJ |
Kalorier | 191 kcal |
Fedt | < 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 47 g |
- heraf sukker | 9 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | < 1 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 glas (219 g)