Langtidshævet landbrød

Indtastet 18. april 2012 af: Leif Andersen Kilde Spis brød til - 19 spændende opskrifter på det daglige brød - Coop
Opskriften giver:
Ingredienser
10 | g | Gær |
5 | dl | koldt vand |
1 | spsk | salt |
200 | g | Sigtemel |
600 | g | Hvedemel |

Gæren røres ud i vandet.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes igennem til den er smidig.
Stilles til hævning i køleskab, dækket med et klæde i 15-18 timer.
Tages ud af køleskabet og hæver yderligere 2 timer.
Dejen slås ned.
Formes til et aflangt brød.
Efterhæves 2 timer.
Ridses på langs og pensles med vand.
Bages først 5 minutter ved 250 grader, derefter ca. 45 minutter ved 200 grader på nederste ovnribbe.
200 °C 45 minutter
200 °C 45 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1032 kJ |
Kalorier | 247 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 53 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 7 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 brød (1150 g)
kJ 11875
142 %
kcal 2839
142 %
Fedt 14 g
20 %