Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Low FODMAP boller

God luftig bolle, med kun 18 g. spelt pr. bolle. Den lange hævetid virker som surdej, der reducerer fruktaner (oligo). Du kan spise 2,5 boller.

Indtastet 26. oktober 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
Havregrød:
1 dl
2 dl
Dej:
1 spsk
2 dl
25 g
1 dl
2 dl
2 tsk
1,5 tsk
2 spsk
2,5 dl

Kog havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl vand. Jeg koger det i tallerkenen i microovnen, 2 min fuld effekt. Men den kan selvfølgelig også koges sammen i en gryde.

Imens hældes 1 spsk. olie i en stor frysepose (8 eller 11 ltr.), eller en røreskål.

Grøden hældes over i posen/røreskålen sammen med 2 dl vand.

1 dl vand kommes i den varme tallerken eller gryde, når vandet er lillefingerlunt opløses gæren heri. Når havregrødsblandingen er lillefingerlun, hældes gærblandingen i.

Hæld derefter fuldkornsrismel, salt, ahornsirup, og 2 strøgne tsk. FiberHusk i posen og bland indholdet godt.

Tilsæt speltmel og bland igen til dejen er ensartet. Luk posen i toppen med en klemme eller lign. og lad den hæve i køleskabet natten over. Hvis du bruger en skål, så dæk den med film og sæt på køl.

Næste dag klippes posen op og dejen hakkes ud med en spartel eller formes med våde hænder. Vær forsigtig, så luften bliver i dejen.

Bollerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader 20-25 min.

 

 

Fif:

Dejen kan tilsættes smag inden bagning f.eks 1/2 tsk. kanel og  10 g. mælkechokolade pr. bolle. Efterhæver 30 min. og bages som anført. Vær dog opmærksom på, hvis du bager færre boller ad gangen skal bagetiden sættes ned.

Jeg bruger 2 bradepander vendt mod hinanden, som varmes op sammen med ovnen. Med en pizzaspade, sætter jeg bollerne med bagepapir, direkte i den brandvarme bradepande og sætter den anden på som låg. Her bages de 15-20 min og derefter 5-10 min uden den øverste bradepande.

 

 

  250 °C   20 minutter

  250 °C   20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 709 kJ
Kalorier 169 kcal
Fedt 2 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 21 g
- heraf sukker -
Kostfibre 2 g
Protein 4 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 boller (85 g)

kJ 605
7 %
kcal 144
7 %
Fedt 2 g
2 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk