Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Luciabrød

Eller Lussekatte som de også kaldes. Dejen er bare rørt sammen og koldhævet, meget let at have med at gøre.

Indtastet 16. december 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
125 g
3,75 dl
25 g
0,5 dl
110 g
1 tsk
0,5 tsk
150 g
450 g

Smelt smør og lun mælken heri. Rør safran ud i blandingen.

Lun vandet og rør gæren ud. Tilsæt sukker til gærblandingen, og rør den derefter ud i smørblandingen - når denne er lillefingervarm. Tilsæt salt og fuldkornsdurum, rør det sammen. Tilsæt hvedemelet, hold lidt tilbage. Rør til blandingen er jævn.

Sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Hvis temperaturen er til det, kan den istedet sættes udenfor.

Næste morgen slås dejen ned. Hæld lidt olie på bord og hænder. Del dejen i 22 stykker og rul dem ud og form dem.

Lad luciabrødende hæve en halv time på bagepladen og varm ovnen op til 225 grader. Skru ned til 200 grader straks de er sat i ovnen. Bages ca 15 min. til de er gyldenbrune.

 

  225 °C   15 minutter

  225 °C   15 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1368 kJ
Kalorier 327 kcal
Fedt 10 g
- mættede 6 g
- enkeltumættede 3 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 52 g
- heraf sukker 10 g
Kostfibre 2 g
Protein 7 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Luciabrød (51 g)

kJ 698
8 %
kcal 167
8 %
Fedt 5 g
7 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk